Geert Voskamp

Haaksbergen door de ogen van een kunstenaar

Haaksbergen door de ogen van een kunstenaar

In 2004 maakte Geert Voskamp op 1 tot en 3 maart een wandeling door Haaksbergen en omgeving en legde daarbij in pentekeningen gebouwen, straten, natuur vast.
Deze tekeningen zijn te zien tot en met 29 februari in de Kunstzaal Haaksbergen in De Kappen. U herkent vast bekende beelden.

Geert Voskamp kreeg zijn opleiding aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs (de latere Rietveld Academie) in Amsterdam. Als beeldend kunstenaar en theatermaker gaf hij vele jaren les aan de AKI in Enschede (1965-2000). Met het kunstenaarscollectief de Ark/Enschedese School (opgericht in 1975) zocht hij o.a. naar nieuwe wegen om de mensen in contact te brengen met kunst.

Atelier De Ark werd in 1973 geïnitieerd door Geert Voskamp, beeldend kunstenaar en docent aan de AKI. Het was een atelier waar een groep afgestudeerden aan activiteiten werkten, uit eigen beweging of in opdracht, multidisciplinair, aan theater, film, grafiek en muziek. In 1975 verscheen de eerste zelfstandige uitgave, de grafiekmap 650 jaar Enschede met litho’s, etsen en zeefdrukken.

In 2019 exposeerde Geert Voskamp op 85-jarige leeftijd in het Rijksmuseum Twenthe.

Lees verder: website Geert Voskamp

Lees verder: wikipedia