Kunst van de maanden januari-februari: Na ’t feest (1975) van Pieter ‘t Hart.

Iedere twee maanden zetten we in de rubriek ‘Kunst van de maand’ een nieuw werk in het zonnetje.

Pieter ’t Hart (1925-1987) groeide op in een vissersgezin in IJmuiden. Aanvankelijk werkt hij bij de Hoogovens. In 1953 neemt hij hier ontslag en begint als kunstschilder. Dit voelt als een bevrijding! In 1963 wordt hij toegelaten tot de Beeldende Kunstenaars Regeling. Vanaf de 70er jaren verandert zijn stijl. Zijn werk wordt abstracter en onder invloed van de COBRA beweging kleurrijker en lichter. Landschappen, havengezichten en industrie zijn voor hem favoriete onderwerpen.

Zijn schilderij Na ’t feest (1975) is een fantasierijk werk met Chagall-achtige kenmerken. Er is veel te zien. Op een kleurrijke achtergrond toont ’t Hart ons met zwarte contourlijnen zijn feestgangers. Het lijkt intuïtief geschilderd en doet surrealistisch aan. Uit het hoofd van de vrouw rechts lijken droombeelden te ontspruiten. Een werk dat ook de beschouwer aanzet tot dromen.

Over ‘Kunst van de Maand’

In de Kappen is het kunstwerk te zien in de hal bij de ingang naar de bibliotheek. In Rond Haaksbergen publiceren we het nieuwe kunstwerk, de kunstenaar of het kunstthema van de maand met achtergrondinformatie. Azarja Fransen – van Kempen verzorgt voor de Stichting deze informatie.