Raadszaal verfraaid met beeltenis Willem Alexander

Majesteit van Bert Nijenhuis in Raadszaal Haaksbergen

Aan het begin van de raadsvergadering van 19 april is een beeltenis van koning Willem Alexander onthuld door de burgemeester en de plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.

In de raadszaal was voorheen een buste van de twee vorige koninginnen aanwezig. Bij het aantreden van Willem Alexander is een staatsieportret in de raadszaal gekomen, maar verder geen beeltenis. Zeker nu de koning zijn 10-jarig jubileum viert is het goed om hier verandering in te brengen.
De Stichting Beeldende Kunst Haaksbergen, die zich bezighoudt met onderhoud en promotie van de beeldende kunst Haaksbergen, heeft daartoe het initiatief genomen en de beeltenis van Majesteit aangeboden aan de gemeenteraad.
Deze beeltenis, gemaakt door Bert Nijenhuis uit Boekelo is speciaal voor de raadszaal verwerkt op een zwarte achtergrond om het goed tot zijn recht te laten komen. In twee rechtbanken in Nederland is dit profiel in messing ook te zien, waaronder Almelo. Een verkleinde versie is in het verleden ook overhandigd aan Willem Allexander.
Het uitgefreesde ontwerp is van hoog gepolijst massief messing, de randen zijn gepareld en nadien verguld. Hierdoor ontstaan ook geen vingerafdrukken.